Heeft u een laag inkomen en te weinig geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is de regeling Iedereen Actief interessant voor u. Mogelijk komt u in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente voor culturele en sportieve activiteiten.

U kunt bijvoorbeeld een vergoeding krijgen voor een abonnement op de sportschool, lidmaatschap van de sportclub, toneelgroep, bibliotheek of muziekvereniging. Of u krijgt een financieel steuntje in de rug bij het kopen van kaartjes voor musea of het theater. Als u nog geen zwemdiploma heeft kunt u de vergoeding ook gebruiken voor zwemles.

De Gemeente Ronde Venen heeft een regeling voor mensen die in aanmerking willen komen voor een bijdrage in de kosten van het actief deelnemen aan sportactiviteiten.

U kunt hiervoor contact opnemen met:

Tot 18 jaar: Gemeente Ronde Venen: Jongeren actief, tel 0297-587600
Boven de 18 jaar: Gemeente Ronde Venen: Iedereen actief, tel 0297-587600

  • U bent inwoner van De Ronde Venen.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • Ben je een thuiswonende jongere in de leeftijd 18 tot 27 jaar, dan kijken wij naar het inkomen van jouw ouders.
  • Heeft u als ouder(s) een thuiswonende jongere, dan kijken wij naar u verzamelinkomen, en niet naar het inkomen van uw kind.
  • Uw gezamenlijk totaal inkomen is niet meer dan 120 % van de bijstandsnorm. In bijzondere gevallen (bijvoorbeeld bij een scheiding of faillissement) kan een uitzondering worden gemaakt.
  • U kunt per kalenderjaar maximaal € 150 vergoed krijgen.

Meer info click Hier